6 tips voor studeren in het buitenland die echt nuttig zijn

Ben je van plan om te gaan studeren in het buitenland? Dat is altijd een goede keuze! Een studie over de grens brengt niet alleen een schat aan interessante ervaringen en nieuwe contacten met zich mee, het staat later ook altijd gunstig op je cv. Wil je optimaal profiteren van je studietijd in het buitenland dan is het belangrijk om je vertrek en verblijf van tevoren goed te plannen. Een gedegen voorbereiding zorgt ervoor dat je vol zelfvertrouwen aan je nieuwe uitdaging kunt beginnen. Hierbij geven we zes tips voor wie gaat studeren in het buitenland.

shutterstock_281242664Een goede voorbereiding is het halve werk

Als je van plan bent om in het buitenland te gaan studeren, is het vinden van een school die aan jouw eisen en wensen voldoet de eerste stap. Hierbij komt de website www.schoolapply.com goed van pas. Schoolapply brengt je in contact met de onderwijsinstelling van je dromen. Heb je de perfecte school gevonden? Dan is het tijd om je te verdiepen in de gewoontes en tradities van het land in kwestie. Probeer de taal al een beetje te leren en maak voor je vertrek kopie├źn van belangrijke papieren. Eens op bestemming is het ook leuk om wat van de omgeving te zien en nieuwe vrienden te maken.

Studeren over de grens: een leerzaam avontuur

Studeren in het buitenland is een fantastisch avontuur waar je veel van leert. Niet alleen educatief gezien, maar ook wat betreft persoonlijke ontwikkeling. Iemand die de mogelijkheid heeft gehad om in het buitenland te studeren, keert zelfstandiger en met een open geest terug naar huis. Daarnaast heb je nu kennis van een vreemde taal en een inzicht in andere culturen. Allemaal kwaliteiten die een toekomstige werkgever maar al te graag ziet. Dus als je van plan bent om een tijdje in een ander land te gaan studeren, maak dan eerst een goed plan. Zo kun je er zeker van zijn dat je je tijd in het buitenland optimaal benut.