Alles over een Minor

study-is-quite-a-minorDe ideale manier om je horizon te verbreden op het gebied van studeren is toch wel een minor. Het geld niet alleen als een goede manier om je beter te oriƫnteren op wat er allemaal mogelijk is, maar ook als een kans om jezelf te ontdekken. Mocht je er altijd al eens aan gedacht hebben iets anders te doen of wat te proberen waar je anders niet zo gauw mee aan zou komen, dan kan dit een geschikte kans zijn.

Over het algemeen duren minors een semester en kan men in deze periode meer te weten komen over een totaal ander iets dan de weg waarmee tijdens te studie is ingeslagen. Wat er daarna mee gedaan wordt hangt er maar net vanaf wat iemand graag wil, al is het altijd een goed moment om veel extra kennis op te doen.

Er zijn veelal meerdere mogelijkheden en methoden om een minor te doen. Hoe dit precies gaat, hangt van de student zelf af. Vaak gaat dit wel samen met een begeleider of leraar die kan helpen met het vinden van een goede minor. Toch wordt de keuze uiteindelijk zelf gemaakt. Vaak zijn de redenen dat het over een studie gaat die goed aansluit bij het leertraject wat gevolgd wordt of omdat het gewoon een onderwerp is waar altijd al interesse in geweest is.

Minors kunnen onderverdeeld worden in meerdere soorten, zoals de doorstroom minor, de verdiepende minor en de verbredende minor. Zoals het woord al zegt heeft de doorstroom minor vooral als doel iemand voor te bereiden voor een eventuele vervolg opleiding. De verbredende minor kan zich richten op een geheel ander soort onderwerp maar wel helpen met het opdoen van ervaring die later weer gebruikt kan worden. Bij de verdiepende minor wordt er meestal nog meer ingegaan op het pad dat al bewandeld wordt.