De beste steden om te studeren

Studeren kan op vele plekken door het gehele land heen. Natuurlijk is het logisch dat iemand niet speciaal ergens gaat studeren alleen omdat deze een voorkeur voor een stad heeft. Vaak zullen studenten terecht komen op een plek waar de school zich bevind van de opleiding die hun voorkeur geniet. Maar het helpt altijd wel als dat in een leuke stad is waar nog veel meer studenten zijn. Dit heeft meestal als gevolg dat er goede faciliteiten zijn en het een stuk makkelijker is om bijvoorbeeld een kamer te regelen en mensen te leren kennen. Hier worden een aantal van de meest bekende studentensteden van Nederland doorgenomen in vogelvlucht.

Utrecht

Utrecht ademt alles uit van een typische studentenstad. De binnenstad is zeer sfeervol met haar grachten. Dat hier de meeste studentenverenigingen van Nederland gevestigd zijn is ook een positief punt.

Tilburg

In de stad Tilburg in Noord-Brabant is er vooral voor mensen die een artistieke richting op willen gaan een ruim aanbod. Tevens is het een plek die nog de echte gezelligheid uit het Zuiden kent en dus een ideale plek is om een opleiding te volgen.

Leiden

Deze stad heeft veel historie en telt een ruim aantal studentenverenigingen. Het is gelegen vlakbij Den Haag. Met onder andere de oudste universiteit van Nederland is hier genoeg te doen op het gebied van studies. De stad zelf barst eveneens van de cultuur.

Nijmegen

Dit laat zich het best omschrijven als een levendige stad. Dit geld niet alleen voor studenten, qua nachtleven is er in Nijmegen voor iedereen wel iets te beleven. Er worden vele opleidingen aangeboden wat iedereen weer meerdere opties biedt.

Groningen

De stad in de gelijknamige provincie biedt veruit de meeste mogelijkheden tot studeren in het Noorden. Met talloze opleidingen en een bruisende binnenstad zal studeren hier zeker een feest zijn.

Maastricht

In de meest Zuidelijk gelegen studentenstad van het land is veel te beleven op allerlei gebieden. Studeren gaat hier mooi samen met het proeven van de historie en sfeer van de stad.